fbpx

Zaměřte se na zdroje vaší motivace a dosáhněte úspěchu

Někdy život neplyne podle plánu, ať děláme cokoliv. Každý den doufáme v úspěch. Život ale není jako z filmu. Existuje spousta věcí, nad nimiž nemáme žádnou kontrolu. Tyto nečekané situace nás občas mohou vykolejit. Jako leadeři chceme rozvíjet podnikání, postupovat v kariéře, mít lepší vztahy a vytvářet svobodu a prostor pro trávení času tím, co máme rádi. 

Co nám může pomoci vrátit se na naši cestu k úspěchu? Připomeňte si svoji prvotní motivaci, zaměřte se na nalezení a posílení zdrojů této motivace a pokračujte směrem k cíli. 

Zvolte si úspěch 

Vždy když pociťujete paralyzující frustraci, máte na výběr. Můžete se rozhodnout, že čemukoliv, s čím máte co do činění, je příliš těžké čelit a „hodit ručník do ringu“. Nebo se můžete vydat jinou cestou a rozhodnout se projít obtížnými zkouškami a lekcemi, které vám život staví do cesty. Každá zkušenost v životě přináší nové poučení, pokud jste připraveni naslouchat. 

Poté, co ošetříte své mentální rány, budete muset vstát a vrátit se do práce. Pokud jste prošli těžkými časy, víte, že snaha o přeorientování a návrat k vašim cílům se snadněji řekne, než udělá. Během období zotavování budete muset využít svých zdrojů motivace. Budete se muset inspirovat a připomenout si, proč jste zahájili tuto cestu vedoucí k potenciálnímu úspěchu. 

Bez motivace se vaše pocity, emoce a iracionální obavy přemění v sebeomezující přesvědčení, které naruší váš pokrok. Hlas ve vaší hlavě se vás bude snažit přesvědčit, že neexistuje způsob, jak se vzpamatovat. Život často přinese situace, které je náročné zvládnout. Tyto situace mohou potenciálně poškodit vaši motivaci a odhodlání dosáhnout svých cílů. Je potřeba si uvědomit, že motivace tu vždy někde je, důležité je zjistit, jak se k ní dostat. 

Konzistentní motivace 

Pokud chcete dosáhnout úspěchu, musíte vědět, jak se motivovat. To, o čem mluvím, není rychlé nabuzení, díky kterému se budete cítit dobře, a pak spadnete zpátky dolů. Mluvím o důsledné a průběžné motivaci, která vás dovede do cíle krok za krokem. Tento druh motivace je mocnější než pocity a emoce — je to inspirace a odhodlání překonat negativní okolnosti, které vám zkříží cestu. 

Ujasnit si, kde leží vaše motivační zdroje, je důležité k tomu, abyste motivaci našli, kdykoli ji budete potřebovat. Žijeme v době, kdy jsou zdroje motivace všude kolem nás na různých platformách a médiích. Leadeři se mohou motivovat prostřednictvím inspirativních a poučných podcastů, blogů, videí, knih anebo dalších lidí. Internet a sociální média vytvářejí bublinu, která pomáhá uchazečům o úspěch získat okamžitou motivaci prostřednictvím bezplatného, dostupného a praktického obsahu. 

Můžete si přečíst životopis vašeho podnikatelského vzoru, inspirativní citát, sérii knih, shlédnout videa řečníků a další, a tyto zdroje motivace pak využít k soustředění a nové inspiraci. Sebeuvědomování je za těchto okolností zásadní, protože vám pomůže zjistit, co vás motivuje. Vaše zdroje motivace se budou lišit od ostatních osob. Může to být hudba nebo sledování motivačních youtube kanálů. Mohou to být knihy nebo třeba poslech podcastu. 

Chcete-li vytvořit trvalou motivaci, musíte vědět, jaké zdroje motivace jsou pro vás praktické. Když narazíte na neúspěch nebo okamžiky frustrace, okamžitě těchto zdrojů pak můžete využít, když víte, kde hledat. 

Vaším nejlepším zdrojem motivace je vidina toho, kam směřujete. Může to být rozvoj podnikání, zahájení kariéry snů nebo budování mimořádných vztahů. Měli byste vědět, že úspěch není cílová čára. Cesta stát se nejlepší verzí sebe sama nikdy nekončí. 

Dosažení úspěchu a vytvoření nádherného života by mělo být vaším nejlepším zdrojem motivace. Nechte se pohánět, abyste i přes neúspěchy pokračovali v pohybu vpřed. 

„Vyživujte svoji mysl vznešenými idejemi, protože nic vás neposune tolik jako to, o čem přemýšlíte.“ – Benjamin Disraeli 

Zůstaňte motivováni 

Jakmile vytvoříte své primární zdroje motivace a budete vědět, kde je najít, zavažte se, že zařadíte konzistentní motivaci do svojí rutiny v cestě k úspěchu. Najděte si každý den ve svém rozvrhu prostor k tomu, abyste se mohli znovu inspirovat. Můžete to považovat za vaši každodenní chvilku osobního rozvoje. Nastal čas napravit svou mysl, tělo a ducha. 

Tato schopnost motivovat se přináší efektivní výkon, který vám pomůže zvládnout vše, co si plánujete. Díky tomu se stanete elitou v tom, co děláte, protože používáte strategii, kterou ostatní nevyužívají. Stát se nejlepší verzí sebe sama vyžaduje hodně. Růst vyžaduje obrovské úsilí. Budete potřebovat podporu. Správná motivace vám v tom pomůže. 

Bez motivace vás vnější okolnosti a vaše pocity mohou přemoci. Může to však být rok plný splněných cílů a snů. Použijte své zdroje motivace, abyste se dostali k tomu, po čem toužíte.

Share on facebook
Sdílet na Facebooku
Share on twitter
Sdílet na Twitteru




Partneři

Máte zájem o propagaci vašeho odkazu v této sekci? Kontaktujte nás na inzerce@esmond.cz

Další zajímavé články