fbpx

7 způsobů, které z vás udělají dokonalého hostitele i hosta

Ženy mají hostitelskou povahu v krvi, o tom není pochyb, ale kdo říká, že se muži taky nedokáží postarat? Příprava večírku není zrovna jednoduchá, hlavně tehdy, když nám na něm skutečně záleží. Prozradíme vám několik tipů, s nimiž přípravu hravě zvládnete a v případě hosta okouzlíte.

Koktejly a drinky jsou základem

Víno nepochybně k večírku či oslavě patří, ovšem proč zůstávat u klasiky? Zpestřete svým hostům návštěvu a připravte jim osvěžující a lahodné drinky. Na výběr máte z mnoha možností, internet je plný zajímavých receptů, jak těch jednoduchých, tak i těch složitých.

Oblíbenými a velmi jednoduchými recepty jsou:

  • Litr brusinkového džusu nebo džus z granátového jablka smíchejte s šumivým bezinkovým moštem a zalijte litrem vody. Nezapomeňte, že všechno musí být pořádně vychlazené. Dozdobte ovocem.
  • Nic nepokazíte také tím, když smícháte gin, citronádu a campari – poměr si předem vyzkoušejte. Nezapomeňte na led a na plátky pomerančů.
  • Buck fizz – míchaný nápoj, který najdete snad v každém baru. Jedná se o kombinaci šumivého vína s pomerančovým džusem.
  • Ušetřete si práci tím, že nebudete drinky vychystávat každému jednotlivě, ale všem dohromady. Do velké mísy nasypte led, nalijte pomerančový džus, šumivé víno a zázvorovou šťávu. Pro větší říz můžete přidat trochu vodky. Na malé kostky nakrájejte ovoce (zejména citrony, pomeranče, grepy, třešně, kiwi) a vložte do mísy.

Alkohol může být zrádný

Nikde není psáno, že na večírku musíte pít alkohol. Zvláště tehdy, když se alkoholu vyhýbáte nebo jste přijeli autem. Rozhodně se připravte na to, že vás spousta lidí bude na večírku přemlouvat, abyste si dali alespoň přípitek. Vyzrát nad alkoholickými nápoji můžete tak, že smícháte tonik s citronem a ledem alias gin s tonikem, colu s citronem alias colu s rumem nebo rajčatový džus, který může být zástěrkou pro Bloody Mary.

Omezený rozpočet

Pořádáte oslavu, na kterou chcete využít služeb cateringu, ale váš rozpočet je omezený? Nejlepším řešením je si zjistit, kolik daná cateringová společnost účtuje za jednotlivé položky jako je dovoz, nádobí, obsluha apod. V závislosti na typu oslavy už pak sami zvažte, zda je nutné všechny služby využít. Obsluha pro pár známých je naprosto zbytečná, pokud máte auto, pro občerstvení si můžete přijet sami do provozovny. Velké částky cateringové společnosti také účtují za nádobí. V tomto případě je ideální si sehnat vlastní, buď výpůjčkou, nebo koupí – dnes už seženete ve spoustě obchodních domech nádobí téměř za hubičku.

Neztrácejte čas vyvařováním

Nemusíte vyvařovat 5chodové menu, které dá zabrat jak časově, tak i finančně. Dejte si záležet pouze na jednom jídle, které doplňte například o studené mísy nebo nejrůznější pochutiny. Dobrý hostitel se z vás stane, když se především budete věnovat svým hostům, než abyste strávil většinu času v kuchyni. Pamatujte, nejste v Prostřenu.

Pozor na záchody

Ve spěchu a shonu příprav večírku se snadno může stát, že zapomenete na velmi důležitou oblast vašeho domu, na záchody. Před příchodem hostů je zkontrolujte, doplňte toaletní papír a vyměňte čisté ručníky a doplňte mýdlo u umyvadla. Není nic trapnějšího, než když vás hosté požádají o chybějící toaletní papír nebo nový ručník, protože ten stávající zrovna moc hezky nevoní.

Připravte se na nečekané události

Jestliže připravujete „večírek roku“, kde hlavní roli hraje alkohol, připravte se na nemilé události, jako jsou silně opilí hosté. Pospávající můžete uložit do předem připravené postele, a ty nepříjemně opojené alkoholem můžete posadit do taxíku.

Na oslavu s prázdnou nechoďte

Nikdy, rozhodně nikdy nechoďte na oslavu či večírek s prázdnou. Je to neslušné vůči hostiteli, vždy myslete na nějaký dárek, byť by to měla být jen malá pozornost.

Zdroj foto: freepik.com

Share on facebook
Sdílet na Facebooku
Share on twitter
Sdílet na Twitteru




Partneři

Máte zájem o propagaci vašeho odkazu v této sekci? Kontaktujte nás na inzerce@esmond.cz

Další zajímavé články