fbpx

6 kosmetických produktů, které by vám neměly chybět ve vaší zimní skincare výbavě

zima

Péče o pleť je během zimy naprostou nutností. Pokožka má v mrazu zcela jiné nároky než v létě. Starejte se o ni s následujícími pěti produkty.

1.    Krém na obličej

Obličej je nepřetržitě vystaven rozmarnému počasí, proto ho chraňte před mrazem pomocí kvalitního pleťového krému. V chladnějších měsících vyměňte hydratační za regenerační či vyživovací funkci, jelikož hydratační složka v pleti zamrzá a způsobuje tak drobné trhlinky v pleti.

2.    Krém na ruce

Ať už nosíte rukavice, nebo ne, vaše ruce v mrazech trpí. Hýčkejte je krémem na ruce s hutnější konzistencí bez parabenů a parfemace. Sáhněte po emulzi vody a oleje, který na pokožce vytvoří ochranný film a upřednostněte přírodní složení.

3.    Tělové mléko

Zapomínat byste neměli ani na své tělo. Pokožka po celém těle je vystavena nejen teplotám pod bodem mrazu, ale i suchému vzduchu ve vytápěných kancelářích a obchodech. Abyste zabránili vysoušení a šupinatění pokožky, mažte se každý den hutným tělovým mlékem nebo krémem.

4.    Balzám na rty

Popraskané rty mohou být nepříjemnou zimní nesnází. Odvrátit bolestivé neštěstí lze pomocí balzámu na rty. Ten by měl ideálně obsahovat vitamín E a přírodní složky, jako je například jojobový olej, bambucké máslo a včelí vosk.

5.    Oleje do koupele

Podpořte regeneraci pokožky celého těla a pomozte jí doplnit potřebné vitamíny a minerály i zvnějšku. Kromě pocitu sametové a hebké pleti koupel s vonnými oleji nabízí i uvolnění smyslů a relax pro celé tělo i mysl.

6.    Produkty s SPF

Ani v zimě nezapomínejte na produkty s SPF – i když zrovna nesvítí slunce, paprsky jsou natolik silné, že procházejí i zamračenou oblohou. Ochranný filtr chrání pokožku před nemocemi a předčasným stárnutím, zároveň ale nebrání v tvorbě prospěšného vitamínu D.

Zdroj obrázku: Unsplash

Share on facebook
Sdílet na Facebooku
Share on twitter
Sdílet na Twitteru




Partneři

Máte zájem o propagaci vašeho odkazu v této sekci? Kontaktujte nás na inzerce@esmond.cz

Další zajímavé články