fbpx

Co je umělá inteligence a jak může pomoci i vám?

Asi byste museli žít zcela mimo realitu, abyste nepostřehli, že o umělé inteligenci a jejím využívání se v posledních letech mluví pořád víc a víc. Je to zcela nové neprobádané téma, které ale s největší pravděpodobností ovlivní budoucnost života na zemi jako máloco jiného. Máte z AI (Artifical Intelligence) strach, nebo jste z ní nadšení? A co vlastně dovede a jak vám může každodenně pomoci?

O co jde?

Umělá inteligence, nebo také tzv. AI, je schopnost strojů napodobovat lidské schopnosti – tedy učení se, plánování, přemýšlení nebo třeba kreativitu. Umělá inteligence dnes umí reagovat na naše požadavky a velmi dobře plní zadané cíle. Systémy AI umí pracovat zcela samostatně a také dokážou měnit způsob svých reakcí a řešení na základě zpětné vazby, které se jim dostane. Faktem je, že některé z těchto technologií jsou zde již několik desítek let, ale až přístup k obrovskému množství dat a využití nových algoritmů umožnilo tak zásadní rozvoj a doslova průlom v této oblasti.

Jak využít AI v každodenním životě?

Je nepopiratelné, že AI bude mít zásadní vliv na všechny oblasti vědy, techniky i společenského života. Běžného člověka ale možná zajímá hlavně to, zda bude moci z této služby také nějak profitovat, a to ve svém každodenním „obyčejném“ životě. Možná se budete divit, ale již dnes využíváte řadu služeb AI skutečně na denní bázi.

Třeba celá řada aktivit v oblasti online nakupování a reklamy je řízena pomocí umělé inteligence. Její služby jsou využívány k personalizovaným doporučením, pomáhají navrhovat ty nejlepší produkty na základě předchozího vyhledávání, nebo se nástroje AI využívají k optimalizaci produktů či plánování zásob.

Pro vaše každodenní potřeby najde AI uplatnění například ve všech prvcích tzv. chytré domácnosti a dalších „chytrých“ produktů. Představit si můžete třeba inteligentní termostaty, které samy šetří energie a dlouhodobě dovedou vysledovat trendy vaší spotřeby. V budoucnu se hovoří třeba o konceptu chytrých měst, kdy bude možné předvídat a regulovat provoz.

Zkuste si AI i vy

Dnes je možné AI využívat z pohodlí vašeho domova prostřednictvím řady aplikací. Jednou z nich je například Deeply.cz. Tento nástroj využívá nejmodernějších funkcí umělé inteligence k tomu, aby vám usnadnil práci. Co všechno dovede? Dokáže snadno a rychle tvořit obsah na sociální sítě, blogy nebo třeba e-shopy. Pomůže vytvářet chytlavé reklamní slogany, přesvědčivé marketingové texty nebo rovnou navrhnout obchodní strategii, která bude fungovat.

S umělou inteligencí můžete také chatovat a zeptat se jí na cokoliv, co vás jen zajímá. Vysvětlí vám třeba jak funguje jaderná elektrárna, nebo vás napíše skvělou esej do školy. Vymyslí za vás e-mail šéfovi tak, aby zněl profesionálně a byl bez chyb, nebo vytvoří grafický obsah, se kterým by jiný grafik strávil hodiny práce.

Hlavní výhody umělé inteligence?

Umělá inteligence je prostě hudbou budoucnosti. Mezi zásadní výhody jejího používání patří:

  • Rychlost
  • Efektivita
  • Nové možnosti a nápady
  • Náskok před konkurencí
  • Rozsah vědomostí a analýza obrovského množství dat

Ať už vás zajímá cokoliv, nebo potřebujete pomoci s čímkoliv, AI je zde, aby vám usnadnila život. Proč dělat věci složitě a pomalu, když to jde dnes tak snadno? Umělá inteligence se navíc každý den posouvá dál, učí se nové věci a zdokonaluje se. Buďte i vy o krok napřed a naučte se tyto nástroje užívat dřív než ostatní.

Je naivní myslet si, že pokroku můžeme nějak zabránit. Umělá inteligence tu s námi bude a spíše než se snažit proti ní bezvýsledně bojovat bychom měli využívat její výhody. Zkuste AI i vy a zažijte její výhody na vlastní kůži – dnes je to díky nástrojům jako Deeply snadnější než kdy dřív.

Zdroj náhledové fotografie: Unsplash.com

Share on facebook
Sdílet na Facebooku
Share on twitter
Sdílet na Twitteru




Partneři

Máte zájem o propagaci vašeho odkazu v této sekci? Kontaktujte nás na inzerce@esmond.cz

Další zajímavé články