fbpx

Žebříček nejlépe placených tenistů světa podle Forbes

Žebříček nelépe placených tenistů

Znáte ty nejlépe placené tenisty světa pro rok 2024? Časopis Forbes sestavil žebříček podle odhadovaných příjmů, na které si přišli nejen na tenisových kurtech. Kdo je v první pětce?

Carlos Alcaraz

Pokud jste si nenechali ujít letošní olympijské finále v pánské dvouhře, je vám jméno Carlos Alcaraz dobře známé. Ve finále totiž stanul proti mnohem zkušenějšími Novaku Djokovičovi. Ačkoliv zlatou medaili si nakonec odnesl Djokovič, Alcaraz se ve 21 letech stal držitelem stříbrné olympijské medaile. Již od svých prvních větších úspěchů je navíc srovnáván s Rafaelem Nadalem. Fascinuje nejen sportovní fanoušky, ale také dokumentární tvůrce. Netflix o něm totiž plánuje natočit dokumentární seriál, jenž by měl vyjít již příští rok. A jaké jsou Alcarazovy odhadované příjmy? Jeho výdělek činí 42,3 milionů dolarů.

Novak Djokovič

Na hřišti ho sice zvládl porazit, ale v žebříčku nejlépe placených tenistů roku 2024 již ne. Řeč je o již zmíněném Djokovičovi. Letos si ovšem připsal ke svým mnoha výhrám nové prvenství: stal se totiž vůbec nejstarším tenistou, který obsadil první místo v singlovém žebříčku. Jeho rodný Bělehrad mu dokonce plánuje zasvětit celé muzeum. Zajímá vás, kolik si celkem tento úspěšný srbský tenista vydělal? Podle časopisu Forbes činí celkové příjmy Novaka Djkoviče 36,2 milionů dolarů.

Coco Gauff

Třetí místo v žebříčku patří americké tenistce Coco Gauff. Ta vyhrála loňský US Open a díky spojení s Kateřinou Siniakovou si odnesla zlato také z deblového turnaje na letošním French Open. Na svém kontě má v pouhých 20 letech celkem jedenáct dlouhodobých partnerství s nejrůznějšími firmami, které ji přinášejí nemalé zisky. Podle časopisu Forbes jsou její celkové příjmy 27,1 milionu dolarů.

Iga Swiatek

Také čtvrtá příčka patří tenistce. S celkovým příjmem 26,7 milionu dolarů ji suverénné obsadila Polka Iga Swiatek. Na svém kontě má již dvě vítězství z French Open a z Paříže si letos odvezla bronzovou medaili. Ve 23 letech to je rozhodně nádherný výsledek. V nedávné době se ovšem kriticky vyjádřila k počtu turnajů, jenž vrcholoví tenisté za jednu sezonu absolvují. Nicméně i navzdory náročnému programu si vede skvěle, a kromě peněz z turnajů, jí generují hezké zisky také nejrůznější spolupráce s významnými společnostmi.

Jannik Sinner

První pětici nejlépe placených tenistů roku 2024 uzavírá italský tenista Jannik Sinner. Vítěz letošního Australian Open zažil poměrně horké chvilky, protože v březnu byl pozitivně testován na zakázaný steroid. To pro něj znamenalo odevzdání výdělku a také ztrátu bodů, jenž si připsal díky turnaji v Indian Wells.

Později nicméně bylo Mezinárodní agenturou pro integritu tenistu oznámeno, že se jednalo o velmi nízkou hladinu této zakázané látky, a tudíž byla označena za nechtěnou kontaminaci. Návrat zpět do hry se ale nekonal, protože utrpěl zranění kyčle a diváci se jeho účasti nedočkali ani letos v Paříži na olympijských hrách. LOH totiž musel vynechat kvůli nemoci. Příjmy z tenisových kurtů ale nejsou ty jediné, které mu přicházejí do kapsy. Stejně jako ostatní tenisté, také Jannik Sinner má sjednaných hned několik spoluprací se světovými značkami.

Čekali jste, že první místo v žebříčku nejlépe vydělávajících tenistů roku 2024 s přehledem ovládne Novak Djokovič? i přesto, že měl tento Srb velice úspěšný rok, paradoxně ho z trůnu sesadil jeho rival v pařížském olympijském finále. Alespoň nějaké prvenství si tak může Carlos Alcaraz vychutnat.

Zdroj textu: forbes.cz

Zdroj foto: www.wikimedia.org

Share on facebook
Sdílet na Facebooku
Share on twitter
Sdílet na Twitteru




Partneři

Máte zájem o propagaci vašeho odkazu v této sekci? Kontaktujte nás na inzerce@esmond.cz

Další zajímavé články