fbpx

Jaká je souvislost mezi velikostí penisu a depresemi?

Jaká je souvislost mezi velikostí penisu a depresemi?

Přemýšleli jste někdy nad tím, jestli existuje nějaká spojitost mezi velikostí penisu a depresemi? Odpověď vědců je jednoznačná.

Na velikosti nezáleží

Přestože se neustále vedou spory o tom, zda na velikosti penisu záleží či nikoliv, odpověď by měla všechny muže uklidit – nezáleží na ní. To, jakou velikostí je muž obdařen, nemá objektivní vliv na jeho postelový výkon. Jak říká staré dobré rčení: I s malým kašpárkem lze zahrát dobré divadlo. Ženy se rovněž často vyjadřují k tomu, že více než na délce závisí na obvodu.

Průměrná velikost

Zajímá vás, jaké jsou běžné rozměry a jak si ve srovnání s ostatními stojíte? Průměrná velikost mužského penisu při erekci se pohybuje od 13 do 15 centimetrů. Mikropenis je úd, který je v ochablém stavu menší než 4 centimetry a při erekci menší než 7,5 centimetru.

Proč muži mají pocit, že musí mít velký penis

Nicméně muži stále cítí tlak na rozměry svého údu. Snížit pocity nejistoty jim příliš nepomáhají pornografické filmy a bojí se také toho, jaká očekávání bude mít jejich partnerka a velkou roli hrají také vlastní očekávání. V průzkumu, jenž proběhl v roce 2006, bylo 85 % dotázaných žen spokojených s velikostí penisu svého partnera. V tom samém průzkumu bylo ale s velikosti svého penisu spokojených pouze 55 % mužů a 45 % mužů chtělo, aby byl jejich penis větší.

Nízké sebevědomí, úzkosti a deprese

Podle mnoha studií existuje spojitost mezi úzkostmi, nízkým sebevědomím, depresemi a velikostí penisu. Průzkumy, jenž se zaměřují na to, zda jsou pánové spokojeni se svými rozměry, tuto spojitost potvrzují. Za zmínku ale stojí to, že muži jsou velikostí posedlí skutečně o hodně více než jejich partnerky, které jsou spokojené a na sexuální výkony svých partnerů si rozhodně nestěžují. To ale není vše, mužské obavy a negativní stavy mohou dokonce vést až k zhoršené sexuální výkonnosti. To samozřejmě pocit méněcennosti a úzkostí ještě více podpoří a kruh se tak uzavře.

Důležité je, jak se vidíte

Jak z tohoto bludného kruhu ven? Řešení není nijak složité. Ve skutečnosti totiž nezáleží na tom, zda máte malý, normální či velký úd, ale na tom, jak se vy sami vidíte a jak své tělo vnímáte. Jestliže si žádná z vašich partnerek nestěžovala, a naopak vás jako milence ocenila, není na místě mít jakékoliv obavy či snad pochyby o tom, zda je váš penis dostatečně velký. Bohužel někteří muži si nemohou pomoci, protože z jejich obav vyvinou skutečné nemoci.

Tělesná dysmorfická porucha

Speciálním typem onemocnění, které může s pocity méněcennosti a úzkostí souviset, se nazývá tělesná dysmorfická porucha (body dysmorphic disorder). Ta spočívá v tom, že jedinec se příliš zaměřuje na jednu část svého tělo a jeho pohled je velmi zkreslený. V praxi tak muž, který tělesně dysmorfickou poruchou trpí, může mít záviděníhodné tělo i penis, ale domnívá se, že jeho rozměry jsou nedostatečné.

Small penis anxiety

Slyšeli jste někdy o takzvané small penis anxiety? Jedná se o úzkost způsobenou obavami z toho, že máte malý penis. Jak muži, kteří trpí tělesnou dysmorfickou poruchou, tak i ti, kteří jsou sužováni úzkostmi plynoucími z obav, že mají malý úd, se často vyhýbají volnočasovým aktivitám, při kterých lze spatřit velikost jejich údu. Mezi tyto aktivity se řadí například plavání, saunování či návštěvy posilovny. Není výjimkou, že se také zcela straní intimním vztahům.

Na co si dát pozor?

Muži trpící tělesnou dysmorfickou poruchou i ti, kteří mají small penis anxiety by se měli vyvarovat hledání alternativních metod na internetu, které vedou k zaručenému zvětšení penisu. Ve většině případů se totiž jedná o podvodné nabídky.

Jak situaci řešit?

Jestliže máte pocit, že vaše tělesné proporce neodpovídají společenským očekáváním a trápíte se tím, že v posteli nepředvedete dobrý výkon a nedokážete uspokojit svou partnerku, ačkoliv ona je s vámi spokojená, nebojte se vyhledat odbornou pomoc. Jedná se o mnohem lepší variantu než užívání podezřelých pilulek slibujících zvětšení penisu. V drtivé většině případů totiž starosti spojené s velikostí nejsou na místě. Společně s psychologem nebo terapeutem se můžete zaměřit na přijetí svého těla a začít postupně pracovat na zvyšování svého sebevědomí.

Spojitost mezi velikostí penisu a depresemi, úzkostnými stavy a nízkým sebevědomím je bohužel podle některých studií zcela zřejmá. Místo toho, aby muž, který se trápí tím, že jeho chlouba není až natolik chloubou, ale spíše ostudou, propadal beznaději a stranil se běžným aktivitám, měl by se nejprve přesvědčit o tom, zda je jeho velikost skutečně malá. Pokud dojde k závěru že ano, stále to neznamená, že nemůže v posteli podat excelentní výkon a svou partnerku potěšit.

Zdroj textu: www.sciencedirect.com, www.psypost.org

Zdroj foto: www.freepik.com

Share on facebook
Sdílet na Facebooku
Share on twitter
Sdílet na Twitteru




Partneři

Máte zájem o propagaci vašeho odkazu v této sekci? Kontaktujte nás na inzerce@esmond.cz

Další zajímavé články